Doček Nove godine 2015 Prijava Registracija
Prijavi doček Nove godine Nazovite nas!


Novogodišnji ukrasi

Posebnu čar ukrašavanju doma daju novogodišnji ukrasi koje izradite sami, jer kada su unikatni pružiće Vam dvostruku radost prvo dok ih pravite, i drugo, dok ih budete gledali kako krase enterijer. Pogledajte neke od primera kako da na jednostavan način dobijete unikatne ukrase za Vaš dom.

Novogodišnji ukrasi

Viseće zvezde na note

Jednostavno i brzo napravite ovakve zvezde koje možete okačiti na jelku i eto novogodišnjeg ukrasa, ako nisu suviše velike, ili na luster iznad trpezarijskog stola. Sve što Vam od materijala treba jesu notni papiri, traka za kačenje, makaze, lepak. Isecite po 10 zvezdica za svaki ukras i pričvrstite ih trakom po sredini, a zatim svaki sloj raširite ravnomerno koliko možete.

Venac od suvih grana i šljokica

Novogodišnji ukrasi mogu biti i venci, Ovakav venac je jednostavnije napraviti nego što se to na prvi pogled čini. U šetnji skupite nekoliko grana, nabavite šljokice i sitne ukrase u pozamanteriji, kod kuće sigurno imate malo bakarne žice, makaze, jednu ukrasnu kuglu za jelku i svilenu traku.

Ukrasna traka od konfeta

Papirne krugove lepite jedan na drugi, ali tako da između postavite najlon za pecanje.

Papirni ornamenti

Ovakvi papirni ornamenti su veoma dekorativni i mogu da vise slobodno u prostoru, visoko ili nisko, mogu da budu zakačeni za jelku ili luster. Prave se jednostavno, što možete zaključiti sa slike.

U nedostatku metalnih nitni, može poslužiti heftalica, s tim da se spoj može ukrasiti šljokicama ili nekim drugim ukrasom.

Najjednostavniji ukrasi 

Neki od najjednostavnijih načina za izradu novogodišnjih ukrasa, koje možete poveriti i maloj deci, jeste bojenje šišarke koja se zatim uz pomoć jačeg lepka pričvrsti za svilenu trakicu kako bi se okačila na jelku.

Drugi je pravljenje oblika poput zvezde, jelke, sneška, od plastelina, gline, pa i od testa. Za testo je dovoljno umesiti samo vodu i brašno, razvaljati oklagijom na željenu debljinu, modlom vaditi ukrase, i pre pečenja napraviti rupicu za provlačenje mašne. Nakon pečenja, ukrasi se mogu bojiti, za njih se mogu lepiti jestive mrvice u boji, perle i slično.

Lep i unikatan novogodišnji venac možete napraviti i sami.

Sve što Vam je potrebno jeste obična žičana vešalica za košulje, jači lepak, novogodišnje kugle za jelku i ukrasna traka za mašnu.Potrebno je da se žica vešalice izravna kako bi se od nje napravio što pravilniji krug, na koji ćete nanizati kugle. Kuka na kraju vešalice se može iskoristiti za kasnije kačenje venca, jer je mašna tu samo ukras.

.A, za još ideja pogledajte ovde.

Datum: 01.12.2012. Izvor: sredidom.com
Tvoj komentar?
Postavi komentar
Jos uvek nema komentara, budi prvi koji ce ovo komentarisati!

Nova godina Zanimljivosti

Novogodišnji pokloni po feng šuiju

Novogodišnji pokloni po feng šuiju

Feng šui stručnajci dali su 8 predloga, a vi izaberite idealan poklon i odradujte najbliže za Novu godinu: Himalajska kristalna lampa Čuli ste za himalajsku so i sve njene ... »

Napravite sami mini novogodišnje jelke

Napravite sami mini novogodišnje jelke

Novogodišnja atmosfera ne mora da bude rezervisana samo za dnevni boravak, stan ili kuću, posebno ako volite prazničnu atmosferu i period kada ispraćemo jednu godinu, a dočekujem... »

Odredite mesto za novogodišnju jelku po feng šuiju

Odredite mesto za novogodišnju jelku po feng šuiju

Feng šui stručnjaci predlažu da jelku smestite u zavisnosti šta želite i očekujete od naredne godine: -Istok ( zdravlje i porodica) -Jugoistok (novac i obilje) -Jug (s... »

Napravite sami božićne medenjake

Napravite sami božićne medenjake

Pored toga što predivno izgledaju, mogu da stoje i nekoliko nedelja, od njih možete i da napravite ukrase za jelku, a što je najvažnije, i deca mogu da vam se priključe u ... »

Napravite sami novogodišnje ukrase, u obliku rustičnih pa...

Napravite sami novogodišnje ukrase, u obliku rustičnih pa...

Za ove novogodišnje ukrase, ne postoji “pravi“ način da se naprave, jer usput možete da dodate šta god vam se svidi. Pahuljice mogu biti jednostavne ili složen... »

Novogodišnja jelka Viktorije Bekam

Novogodišnja jelka Viktorije Bekam

Modna dizajnerka Viktorija Bekam (Victoria Beckham) u duhu praznika, je objavila fotografiju novogodišnje jelke, koja krasi njenu novootvorenu prodavnicu u Doover Street-u, &scar... »Copyright © 2014 Gdezanovu.com