Prijava Registracija
Prijavi doček Nove godine Prijavi doček, besplatno! Prijavi novogodišnje putovanje Prijavi putovanje, besplatno!

Novogodišnji ukrasi

Posebnu čar ukrašavanju doma daju novogodišnji ukrasi koje izradite sami, jer kada su unikatni pružiće Vam dvostruku radost prvo dok ih pravite, i drugo, dok ih budete gledali kako krase enterijer. Pogledajte neke od primera kako da na jednostavan način dobijete unikatne ukrase za Vaš dom.

Novogodišnji ukrasi

Viseće zvezde na note

Jednostavno i brzo napravite ovakve zvezde koje možete okačiti na jelku i eto novogodišnjeg ukrasa, ako nisu suviše velike, ili na luster iznad trpezarijskog stola. Sve što Vam od materijala treba jesu notni papiri, traka za kačenje, makaze, lepak. Isecite po 10 zvezdica za svaki ukras i pričvrstite ih trakom po sredini, a zatim svaki sloj raširite ravnomerno koliko možete.

Venac od suvih grana i šljokica

Novogodišnji ukrasi mogu biti i venci, Ovakav venac je jednostavnije napraviti nego što se to na prvi pogled čini. U šetnji skupite nekoliko grana, nabavite šljokice i sitne ukrase u pozamanteriji, kod kuće sigurno imate malo bakarne žice, makaze, jednu ukrasnu kuglu za jelku i svilenu traku.

Ukrasna traka od konfeta

Papirne krugove lepite jedan na drugi, ali tako da između postavite najlon za pecanje.

Papirni ornamenti

Ovakvi papirni ornamenti su veoma dekorativni i mogu da vise slobodno u prostoru, visoko ili nisko, mogu da budu zakačeni za jelku ili luster. Prave se jednostavno, što možete zaključiti sa slike.

U nedostatku metalnih nitni, može poslužiti heftalica, s tim da se spoj može ukrasiti šljokicama ili nekim drugim ukrasom.

Najjednostavniji ukrasi 

Neki od najjednostavnijih načina za izradu novogodišnjih ukrasa, koje možete poveriti i maloj deci, jeste bojenje šišarke koja se zatim uz pomoć jačeg lepka pričvrsti za svilenu trakicu kako bi se okačila na jelku.

Drugi je pravljenje oblika poput zvezde, jelke, sneška, od plastelina, gline, pa i od testa. Za testo je dovoljno umesiti samo vodu i brašno, razvaljati oklagijom na željenu debljinu, modlom vaditi ukrase, i pre pečenja napraviti rupicu za provlačenje mašne. Nakon pečenja, ukrasi se mogu bojiti, za njih se mogu lepiti jestive mrvice u boji, perle i slično.

Lep i unikatan novogodišnji venac možete napraviti i sami.

Sve što Vam je potrebno jeste obična žičana vešalica za košulje, jači lepak, novogodišnje kugle za jelku i ukrasna traka za mašnu.Potrebno je da se žica vešalice izravna kako bi se od nje napravio što pravilniji krug, na koji ćete nanizati kugle. Kuka na kraju vešalice se može iskoristiti za kasnije kačenje venca, jer je mašna tu samo ukras.

.A, za još ideja pogledajte ovde.

Datum: 01.12.2012. Izvor: sredidom.com
Tvoj komentar?
Postavi komentar
Jos uvek nema komentara, budi prvi koji ce ovo komentarisati!

Nova godina Zanimljivosti

Najnoviji mejkap trendovi za Novu 2015. godinu

Najnoviji mejkap trendovi za Novu 2015. godinu

TOM FORD - BIG SMOKE Idealan za plavuše Radi se o seksi izgledu u kojem dominiraju čuvene smokey eyes u metal gun nijansi. Krem senka kao i maskara nanose se u debelom sloj... »

Brega za doček Nove 2015. u Budvi

Brega za doček Nove 2015. u Budvi

Sa Bregovićem će nastupiti i Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa. Ne zna se za koju sumu će Bregović pevati sa svojim orkestrom u Budvi, ali on među zviezdama iz regiona važi za apso... »

Pireli kalendar za 2015. godinu

Pireli kalendar za 2015. godinu

Supermodeli Joan Smalls, Karen Elson and Adriana Lima, Gigi Hadid i Candice Huffine (prvi plus size model) našle su se ispred objektiva fotografa Steven Meisel-a. Joan Salls je i... »

Ceca za doček Nove godine ispred Skupštine

Ceca za doček Nove godine ispred Skupštine

Svetlana Ceca Ražnatović nastupiće za doček nove 2014. godine ispred Doma narodne Skupštine. Iako je pevačica odbijala da kaže gde će nastupiti za Novu godinu, njen PR tim je ... »

Moda za nju i njega, za doček Nove godine

Moda za nju i njega, za doček Nove godine

Dok razmišljate o novogodišnjoj kombinaciji, pantalone, košulje, suknje i kostime stavite u najzabačeniji deo ormara. Haljina je savršen saputnik za doček, a... »

Lena Kovačević i Riblja Čorba na Trgu slobode u Novom Sad...

Lena Kovačević i Riblja Čorba na Trgu slobode u Novom Sad...

"Prošle godine zabeležena je rekordna poseta, možda i najveća u regionu, a nadam se da će se to ponoviti i ovog puta", rekao je direktor Kulturnog centra Novog Sada And... »Copyright © 2014 Gdezanovu.com