Doček Nove godine 2015 Prijava Registracija
Prijavi doček Nove godine Prijavi novogodišnje putovanje


Novogodišnji ukrasi

Posebnu čar ukrašavanju doma daju novogodišnji ukrasi koje izradite sami, jer kada su unikatni pružiće Vam dvostruku radost prvo dok ih pravite, i drugo, dok ih budete gledali kako krase enterijer. Pogledajte neke od primera kako da na jednostavan način dobijete unikatne ukrase za Vaš dom.

Novogodišnji ukrasi

Viseće zvezde na note

Jednostavno i brzo napravite ovakve zvezde koje možete okačiti na jelku i eto novogodišnjeg ukrasa, ako nisu suviše velike, ili na luster iznad trpezarijskog stola. Sve što Vam od materijala treba jesu notni papiri, traka za kačenje, makaze, lepak. Isecite po 10 zvezdica za svaki ukras i pričvrstite ih trakom po sredini, a zatim svaki sloj raširite ravnomerno koliko možete.

Venac od suvih grana i šljokica

Novogodišnji ukrasi mogu biti i venci, Ovakav venac je jednostavnije napraviti nego što se to na prvi pogled čini. U šetnji skupite nekoliko grana, nabavite šljokice i sitne ukrase u pozamanteriji, kod kuće sigurno imate malo bakarne žice, makaze, jednu ukrasnu kuglu za jelku i svilenu traku.

Ukrasna traka od konfeta

Papirne krugove lepite jedan na drugi, ali tako da između postavite najlon za pecanje.

Papirni ornamenti

Ovakvi papirni ornamenti su veoma dekorativni i mogu da vise slobodno u prostoru, visoko ili nisko, mogu da budu zakačeni za jelku ili luster. Prave se jednostavno, što možete zaključiti sa slike.

U nedostatku metalnih nitni, može poslužiti heftalica, s tim da se spoj može ukrasiti šljokicama ili nekim drugim ukrasom.

Najjednostavniji ukrasi 

Neki od najjednostavnijih načina za izradu novogodišnjih ukrasa, koje možete poveriti i maloj deci, jeste bojenje šišarke koja se zatim uz pomoć jačeg lepka pričvrsti za svilenu trakicu kako bi se okačila na jelku.

Drugi je pravljenje oblika poput zvezde, jelke, sneška, od plastelina, gline, pa i od testa. Za testo je dovoljno umesiti samo vodu i brašno, razvaljati oklagijom na željenu debljinu, modlom vaditi ukrase, i pre pečenja napraviti rupicu za provlačenje mašne. Nakon pečenja, ukrasi se mogu bojiti, za njih se mogu lepiti jestive mrvice u boji, perle i slično.

Lep i unikatan novogodišnji venac možete napraviti i sami.

Sve što Vam je potrebno jeste obična žičana vešalica za košulje, jači lepak, novogodišnje kugle za jelku i ukrasna traka za mašnu.Potrebno je da se žica vešalice izravna kako bi se od nje napravio što pravilniji krug, na koji ćete nanizati kugle. Kuka na kraju vešalice se može iskoristiti za kasnije kačenje venca, jer je mašna tu samo ukras.

.A, za još ideja pogledajte ovde.

Datum: 01.12.2012. Izvor: sredidom.com
Tvoj komentar?
Postavi komentar
Jos uvek nema komentara, budi prvi koji ce ovo komentarisati!

Nova godina Zanimljivosti

Nataša Bekvalac peva za doček Nove godine u Crowne plazi

Nataša Bekvalac peva za doček Nove godine u Crowne plazi

Nataša Bekvalac je upriličila konferenciju za novinare povodom svog novogodišnjeg nastupa u hotelu “Crowne Plaza”. Atraktivna pevačica strpljivo je više... »

Coca Cola novogodišnja reklama 2015

Coca Cola novogodišnja reklama 2015

Kompanija coca-cola, kao što smo već pisali, ima dugogodišnju tradiciju u širenju prazničnog novogodišnjeg raspoloženja i njihova kampanja, kao i svake godin... »

Severina peva na dočeku Nove godine u Poreču, za 50.000 e...

Severina peva na dočeku Nove godine u Poreču, za 50.000 e...

Ko zna, zna, a Severina je još u junu ove godine znala gde će dočekati Novu godinu. U Poreču, u kojem je početkom leta održala koncert u klubu “Byblos”, već tada je s... »

Slovenci za doček i ove Nove godine, hrle u Beograd

Slovenci za doček i ove Nove godine, hrle u Beograd

Proslava novogodišnjih praznika u Beogradu, sve je popularnija među mladima, ali i starijim turistima iz Slovenije. Ponuda za Beograd najprodavanija je i ove godine.  Osi... »

Jelena Karleuša za doček Nove godine nastupa u Hajatu

Jelena Karleuša za doček Nove godine nastupa u Hajatu

Jelena Karleuša pevaće za doček Nove godine u Beogradu. Kako je navela na svojoj Fejsbuk stranici ona će u “najluđoj noći” nastupiti u velikoj sali hotela “Haja... »

Ceca za doček Nove godine peva u Beogradu za 50.000 evra

Ceca za doček Nove godine peva u Beogradu za 50.000 evra

Za razliku od prošle, kad je folk zvezda, u susret 2014, nastupala ispred Skupštine potpuno besplatno, kako je izjavljivala, iz ljubavi prema svom narodu, ove godine će sv... »Copyright © 2014 Gdezanovu.com