Novogodišnji vatrometi u Beogradu i širom sveta

Doček Nove godine u Beogradu ne može se zamisliti bez vatrometa. Za novogodišnje vatromete Grad Beograd iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva. Sa porastom broja turista koji u sve većem broju dolaze iz okolnih zemalja, BiH, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Makedonije i drugih, raste i potreba da doček Nove godine bude što spektakularniji. Vatrometi su, naravno, jedan od načina da novogodišnji provod ostane turistima u što dužem sećanju i da se rado vrate Beogradu. Od toga koristi svakako imaju i brojni hoteli, restorani i kafane, klubovi, kao i gradski budžet u celini.

Novogodišnji vatrometi širom sveta obeležavaju ulazak u Novu godinu. Magične boje novogodišnjih vatrometa predstavljaju i pravi magnet za turiste. Mnogi od njih spremni su i da prevale stotine kilometara kako bi prisustvovali “šaranju neba”. Zbog vatrometa su spremni čak i aranžmane da plaćaju po nekoliko puta skuplje nego obično.

Novodišnji vatromet u Sidneju isprati preko TV ekrana i interneta preko milijardu ljudi

Sidnej u Australiji je jedan od većih gradova koji prvi dočeka Novu godinu. Širom sveta poznat je po tradicionalnom vatrometu i pirotehničkim spektaklima iznad Sidnejskog mosta i Opere. To je praktično prvi veliki novogodišnji spektakl u svetu.

Novogodišnji vatromet iz Sidneja uživo preko TV ekrana ili interneta prati preko milijardu ljudi širom sveta. Poznato je da za ovaj vatromet grad Sidnej potroši i po nekoliko miliona australijskih dolara. Skoro 5 miliona eura potrošio je grad Sidnej za vatromet za doček 2016. godine. Ovom događaju uživo prisustvuje preko 1,5 miliona ljudi, koji su spremni da plate ogroman novac kako bi imali najbolji pogled ka luci i Operi.

Za doček 2016. godine za novogodišnji vatromet koji je trajao oko 20 minuta upotrebljeno je sedam tona pirotehničkih naprava i projektila. Hotelske sobe sa pogledom na luku i svetlosni spektakl bile su odavno rezervisane, a koštale su i do 2.000 evra za noć.

Pogledajte samo delić atmosfere u svetskim gradovima. Za vas smo izdvojili vatromete iz Sidneja, Dubaija, Nju Jorka, Londona, Pariza, San Franciska, Moskve, Šangaja…

5 total views, 1 views today