Kreativne ideje za novogodišnju dekoraciju doma

Tradicija ukrašavanja u našoj zemlji za vreme novogodišnjih praznika, se nekako uvek ostavlja za 5 do 12, pa se tako dešava da nam centralni trgovi zasijaju tek nekoliko dana pred doček Nove godine, a neretko mnogi naši prijatelji čekaju popodnevne sate 31. decembra da ukrase svoju kuću! A da ne spominjemo to, da isti ti trgovi kasnije svetle i po tri meseca nakon završetka praznika!

Budimpešta, Beč, Rim, Pariz, London, Njujork već uveliko svetle i najavljuju predstojeće praznike, jer ne postoji ništa lepše od radosti iščekivanja. I zato, ukoliko imate decu ili i dalje negujete dete u sebi, iako to odavno niste, otpočnite sa pripremama i polako svoju kuću ili stan dekorišite mic po mic, jer će ta atmosfera doneti neopisivo zadovoljstvo svim ukućanima, posebno onim najmlađima.

Zašto da u poslednjem času jurite poklone, papire za uvijanje, svetleće lampice? Imate čitav decembar pred sobom. Pogledajte našu galeriju i inspirišite se. Budite kreativni i maštoviti… Nije neophodno da imate veliki budžet, jer mnoge ukrase možete napraviti sami zajedno sa decom. Bilo da ste ljubitelj prirodnih jelki (molimo vas kupujte samo one sa busenom, budite ekološki osvešćeni) ili koristite veštačko drvo, bilo da imate prostor za jelku ili ne…

Rešenje postoji za sve. Jelka može biti napravljena od papira, grančica koje ćete poredjati na zid i oblikovati drvo, a zatim dodati lampice i ukrase. Sijaće istim sjajem kao i svako tradicionalno drvo. Zapamtite samo ovo: Pravilo je da nema pravila! U dekorisanju kuće sve je dozvoljeno. Pratite samo neki svoj stil i trudite se da dekor bude u skladu sa vašim enterijerom. Ništa nije preterano i možete ukrasiti svaki deo stana: stepenice, ogledala, ulazna vrata, prozore, deo iznada kamina (ukoliko ga imate). Naravno nemojte zanemariti, dvorišta i terase, jer i oni doprinose ulepšavanju čitavog grada i atmosfere.

Zato se “bacite” na kreiranje i nabavljanje neophodnih stvari, kako biste doneli dašak praznične atmosfere na vreme, a da pritom ne opteretite svoj budžet odjednom. Videćete, biće vam mnogo lakše, a i ukućani će se radovati svečanoj odori koju je vaš dom obukao.

50 total views, 2 views today