Doček Nove godine na trgu Beograd

Nova godina 2017 u Beogradu uz Bajagu, Acu Lukasa, Tropiko bend, Plavi orkestar, Sašu Kovačevića…

Kao što je sajt GdeZaNovu.com već i najavljivao, redovno ćemo vas obaveštavati o najaktuelnijim i najnovijim vestima vezanim za doček Nove godine 2017. Jedno od uvek aktuelnih pitanja je vezano i za docek Nove godine na Trgu u Beogradu. Nemojte nam zameriti, svakodnevno dobijamo pitanja na ovu temu, što iz Srbije, tako i iz regiona.

A najnovije vesti saopštio je ovih dana gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Prilikom gostovanja na TV Pink, on je najavio spektakularan doček Nove godine 2017. u zajedničkoj organizaciji Beograda i Vlade Srbije. Glavna ideja je – što više gostiju, od čega će svi imati finansijske koristi.

Docek Nove godine na Trgu

“Nikada do sada se nije desilo da Beograd ima toliko događaja i toliko izvođača, koliko smo spremili za doček 2017. godine. Sve regionalne zvezde će biti u Beogradu, poput Bajage i instruktora, Ace Lukasa, Plavog orkestra, Tropiko benda i Saše Kovačevića, ali i još nekoliko koje za sada nećemo otkriti” – najavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, gostujući na televiziji Pink.

Gradonačelnik Beograda tvrdi da će “kao najosvetljeniji grad u ovom delu Evrope Beograd ispratiti 2016. godinu”. Naglasio je i da će novogodišnje osvetljenje u trajanju od 90 dana koštati grad oko dva miliona dinara. Naravno, prihodi će značajno nadmašiti ove troškove.

Doček Nove 2017 u Beogradu uz novogodišnju rasvetu po čitavom gradu i vatromet kakav do sada nije viđen u Beogradu

“Potrudili smo se da Beograd zablista kao nikada do sada. Novogodišnje osvetljenje je pre nekoliko godina bilo postavljeno na 24 lokacije, sada će biti na 50. U planu je da do desetog novembra bude završeno postavljanje novogodišnje rasvete po čitavom gradu. Za Novu godinu nas očekuje vatromet koji do sada nije viđen u Beogradu, pet ili šest puta intenzivniji nego prošle godine”, objasnio je Mali.

Docek Nove godine na Trgu, Nova godina 2017 u Beogradu

Siniša Mali je iskoristio priliku da pozove građane Beograda, Srbije, ali i čitavog regiona, od Temišvara, Banjaluke, Bijeljine, Zagreba, Tirane ili Skoplja, da dođu u prestonicu Srbije i sjajno se provedu.

Napravićemo sjajnu atmosferu i provod uz mnoštvo događaja na kojima će svako moći da pronađe odgovarajući sadržaj. Sve to radimo zajedno sa Vladom Republike Srbije, jer nam je zajednički cilj da što veći broj turista dođe u Srbiju. Želimo da popunimo kapacitete naših hotela i restorana i tako zaradimo novac. Sve to se odnosi na 29, 30. i 31. decembar, a mi već od 1. decembra krećemo sa najintenzivnijim mogućim programom za poslednji mesec u godini”, rekao je prvi čovek Beograda, a preneo dnevni list Alo.