Bez dočeka Nove 2018. na Novom Beogradu

Opština Novi Beograd neće organizovati proslavu Nove 2018. godine

Izbor gradskog trga za slavlje predstojećeg 31. decembra neće biti tako šarolik kao lane jer opština Novi Beograd sigurno neće organizovati proslavu Nove godine 2018, a po svemu sudeći to neće uraditi ni Palilula.

Ljubitelji proslava na otvorenom u poslednjoj novogodišnjoj noći opredeljivali su se prema muzičkom ukusu i donekle privrženosti nekoj od četiri opštine, gde su sa bina poznati muzičari odbrojavali poslednje trenutke pre pozdrava jednoj revoluciji oko Sunca.

Višednevna proslava priređena je ispred Doma Narodne skupštine i starog Merkatora, a 31. decembra veliki broj ljudi odbrojavao je „10, 9, 8…“ u Borči i Zemunu.

Zasad je sigurno da će na Novom Beogradu obeležavanje biti skromnije, što je potvrđeno i iz izvora iz Opštine Novi Beograd.

– Opština Novi Beograd ove godine neće organizovati doček Nove godine, već će praznici biti obeleženi tradicionalnom podelom besplatnih novogodišnjih paketića novobeogradskim mališanima – rečeno je iz ove opštine.

Podsetimo se na trenutak i kakav je bio program za doček Nove godine 2017 u Beogradu.

Pojedini sugrađani još u septembru uplatili su putovanja u inostranstvo, pa će se naći na trgovima Milana i Sankt Peterburga za oko tri meseca. Na domaćem planu malo je drugačije. Planiranje dočeka u Borči još nije zaživelo niti je sigurno da će ga biti, a organizatori računaju na dosta preostalog vremena.

– Prošla proslava nije finansirana iz budžeta, nego su privrednici sa teritorije opštine donirali novac za proslavu. Još je rano za razmatranje dočeka. Moguća je organizacija manifestacije humanitarnog karaktera, a možda ne bude ničega osim tradicionalne priredbe i podele paketića deci sa Palilule – nezvanične su informacije iz opštine Palilula.

ZEMUN SA NAJDUŽOM TRADICIJOM

Najdužu tradiciju lokalnih dočeka ima svakako onaj u Zemunu. Njega organizuje udruženje građana „Moj grad 11080“, uz podršku opštine, ali i drugih lokalpatriota. Na Velikom trgu su ranije nastupali Željko Šašić, „JU grupa“…

9 total views, 1 views today